OmniTrader Forum OmniTrader Forum
forums calendars search
today this week
 
register logon control panel Forum Rules
You are currently browsing as a guest.
You should logon to access more features
A Self-Moderated Community - ALL MEMBERS, PLEASE READ!
Vote for Members who contribute the most to your trading, and help us moderate content within the Forums.


  Current location        Thread information  
OmniTrader 2017 Upgrade Forums
OmniTrader Feature Requests
Intraday time frame in EOD
Last Activity 9/17/2018 8:50 PM
3 replies, 405 viewings

Jump to page : 1
Now viewing page 1 [25 messages per page]
 
back reply
Printer friendly version

^ Top
LSJ

Legend
100100100
Posts: 301
Online

Joined: 8/17/2006
Location: Citrus Springs, FL

User Profile
 
Subject : Intraday time frame in EOD
Posted : 11/3/2017 5:05 PM
Post #42598

I would like to see OT support the use of intraday time frames in an EOD profile.

I like to look at multi timeframes and would like an intraday TF in the mix.
^ Top
Jim Dean

Idol
20005001001001002525
Posts: 2855
Online

Joined: 9/21/2006
Location: L'ville, GA

User Profile
 
Subject : RE: Intraday time frame in EOD
Posted : 11/3/2017 5:19 PM
Post #42599 - In reply to #42598

OT and VT already do this. It's an outgrowth, implemented a few years ago, of the "Test Profile" that a few people knew about but not many loved (although they used it, it was awkward).

Now, however, it's "easy as pie". In your EOD profile, just go to Edit > DataPeriods and click Add, then near the top select the Minutes radio button, fill in the #Minutes, and down below indicate how many bars you want. Click OK a couple of times and it's there in your dropdown timeframe list.

I'm pretty sure you need to pay for a RealTime data feed to have this work ... and by doing so, you can get 390-minute "daily" bars without 20-min delay, in your EOD profile. I *think* this last part is true. Barry, please confirm or correct.
^ Top
Barry Cohen

Sage
500010010010010025
Posts: 5425

Joined: 1/19/2004

User Profile
 
Subject : RE: Intraday time frame in EOD
Posted : 11/6/2017 9:49 AM
Post #42604 - In reply to #42599

You can get intraday timeframes in EOD like Jim says. If you have an OmniData realtime subscription it will be current data. If you have OmniData EOD it will be delayed, but will still collect data. VT does not yet have this EOD intraday capability though.
^ Top
Jim Dean

Idol
20005001001001002525
Posts: 2855
Online

Joined: 9/21/2006
Location: L'ville, GA

User Profile
 
Subject : RE: Intraday time frame in EOD
Posted : 11/6/2017 9:54 AM
Post #42605 - In reply to #42604

Thanks for clarification Barry. I'd totally forgotten that EOD users could get the intraday timeframe data at no extra charge (albeit 20m delayed). NICE!

And, since VT is really more for discretionary traders, and since it does not support (and imho shouldn't support) Strategy Wizard, it makes perfect sense to me that this capability is limited to OT.
Jump to page : 1
Now viewing page 1 [25 messages per page]
back reply

Legend    Action      Notification  
Administrator
Forum Moderator
Registered User
Unregistered User
E-Mail this thread to a friend
Toggle e-mail notification


Nirvana Systems
For any problems or issues please contact our Webmaster at webmaster@nirvsys.com.