OmniTrader Forum OmniTrader Forum
forums calendars search
today this week
 
register logon control panel Forum Rules
You are currently browsing as a guest.
You should logon to access more features
A Self-Moderated Community - ALL MEMBERS, PLEASE READ!
Vote for Members who contribute the most to your trading, and help us moderate content within the Forums.


  Current location        Thread information  
OmniTrader Archives
OmniTrader 2006 Technical Support
eSignal login Problem
Last Activity 7/8/2013 7:16 PM
3 replies, 1120 viewings

Jump to page : 1
Now viewing page 1 [25 messages per page]
 
back reply
Printer friendly version

^ Top
Bardo

Member

Posts: 11

Joined: 3/21/2006
Location: Netherlands

User Profile
 
Subject : eSignal login Problem
Posted : 11/5/2007 10:27 AM
Post #13165

I have a problem with connecting to the eSignal EOD data server.

I use the eSignal Data Manager 8.1 and all is working fine when I use another program.
But Omnitrader keeps giving me a Password / Login error.

When in Omnitrader I check the connection (under commications tab - test daily connection)
It gives the following messages :
Succesfully connected to the Data Manager
Succesfully connected to the Historical server
invalid user name or password.

The data manager says
Password and Username OK.

Does anyone know how I can solve this problem ?

^ Top
Barry Cohen

Sage
5000100100100100252525
Posts: 5495

Joined: 1/19/2004

User Profile
 
Subject : RE: eSignal login Problem
Posted : 11/6/2007 1:57 PM
Post #13179 - In reply to #13165

Click Edit/Data Settings in OT. Retype your eSignal Username & Password in the fields, but do not click Ok yet. Close your eSignal Data Manager which will be running in the background. After it's closed click Ok for the Data Settings. This will set your eSignal ID & PW in your OT as well as the Data Manager.
^ Top
Bardo

Member

Posts: 11

Joined: 3/21/2006
Location: Netherlands

User Profile
 
Subject : RE: eSignal login Problem
Posted : 11/8/2007 6:30 AM
Post #13189 - In reply to #13165

Berry,

Thanks for the info, but it failt to work.

Strange thing is that sometimes I get the following message:
"Invalid user name and Password" and sometimes:
"Tick server: Invalid user name and Password".

I make use that the realtime checkbox is not checked.
Everytime I do change my password the realtime checkbox gets checked automaticaly bij OT. So I manually uncheck it.
In case its is checked then I get the following message:
"Invalid username or password for you Realtime Data feed ....".

I have no clue how I can solve this, but because of the word "Tick server" I have the impression that OT keeps looking for tick data instead of End of Day Data, and because I don't have realtime but only EOD data from eSignal, eSignal wil not supply it.
I have downloaded a trial copy of AmiBroker to see what happens. AmiBroker downloads the EOD from eSignal with no problems.

Hopefully you can check into this problem and find a solution


[Edited by Bardo on 11/8/2007 6:34 AM]

^ Top
Barry Cohen

Sage
5000100100100100252525
Posts: 5495

Joined: 1/19/2004

User Profile
 
Subject : RE: eSignal login Problem
Posted : 11/8/2007 10:31 AM
Post #13191 - In reply to #13189

Bardo, the only reason it would give that message is if the ID or Password were incorrect in either the eSignal Data Manager or in OmniTrader's Data Settings. Actually it could also be that your trying to access realtime & you don't have realtime data coming from eSignal. It is case sensitive, so make sure you're typing it correctly. If you'd like further help we might need to talk on the phone.

[Edited by Barry Cohen on 11/8/2007 10:36 AM]

Jump to page : 1
Now viewing page 1 [25 messages per page]
back reply

Legend    Action      Notification  
Administrator
Forum Moderator
Registered User
Unregistered User
E-Mail this thread to a friend
Toggle e-mail notification


Nirvana Systems
For any problems or issues please contact our Webmaster at webmaster@nirvsys.com.