OmniTrader Forum OmniTrader Forum
forums calendars search
today this week
 
register logon control panel Forum Rules
You are currently browsing as a guest.
You should logon to access more features
A Self-Moderated Community - ALL MEMBERS, PLEASE READ!
Vote for Members who contribute the most to your trading, and help us moderate content within the Forums.


  Current location        Thread information  
OmniTrader Archives
OmniTrader 2013 Technical Support
PR 2P and Port Sim
Last Activity 9/16/2017 11:23 AM
19 replies, 1401 viewings

Jump to page : 1
Now viewing page 1 [25 messages per page]
 
back reply
Printer friendly version

^ Top
Buffalo Bill

Veteran
100100252525
Posts: 276

Joined: 10/3/2006
Location: Stafford, VA

User Profile
 
Subject : PR 2P and Port Sim
Posted : 9/8/2013 3:31 PM
Post #28775

After upgrading to PR 2P OT does not calculate the modified sharpe ratio in port sim anymore. It shows 0.00 everytime.

it is a stat I use and watch, so I am positive it was there before. BTW I was running PR 2N (never applied 2O) before
Attached file : 2013-09-08_PS.png (12KB - 202 downloads)

^ Top
Vinay

Legend
500
Posts: 502

Joined: 12/9/2011
Location: Planet Earth

User Profile
 
Subject : RE: PR 2P and Port Sim
Posted : 9/9/2013 12:16 AM
Post #28778 - In reply to #28775

I can confirm that after installing PR-2P, Modified Sharpe Ratio in PortSim is always zero.
^ Top
Barry Cohen

Sage
50001001001001002525
Posts: 5462

Joined: 1/19/2004

User Profile
 
Subject : RE: PR 2P and Port Sim
Posted : 9/9/2013 10:11 AM
Post #28779 - In reply to #28775

Reproduced & reported, thanks.
^ Top
Buffalo Bill

Veteran
100100252525
Posts: 276

Joined: 10/3/2006
Location: Stafford, VA

User Profile
 
Subject : RE: PR 2P and Port Sim
Posted : 12/23/2013 6:17 PM
Post #30429 - In reply to #28779

barry

looks like the MSR is broke in both 2013 and 2014.
^ Top
Frank K

Veteran
100100252525
Posts: 296

Joined: 5/31/2010
Location: New York

User Profile
 
Subject : RE: PR 2P and Port Sim
Posted : 12/24/2013 6:47 AM
Post #30434 - In reply to #28775

Barry,

Since I update OmniTrader 2013 to the latest release, when I want to take a screen shot of the chart nothing happens.

Plesae advise.

Thank YOu
^ Top
Barry Cohen

Sage
50001001001001002525
Posts: 5462

Joined: 1/19/2004

User Profile
 
Subject : RE: PR 2P and Port Sim
Posted : 1/7/2014 5:25 PM
Post #30494 - In reply to #30429

The MSR hasn't been corrected yet.

The screenshot functions are working for me. You might try restarting OT or even your machine.

^ Top
Frank K

Veteran
100100252525
Posts: 296

Joined: 5/31/2010
Location: New York

User Profile
 
Subject : RE: PR 2P and Port Sim
Posted : 1/7/2014 6:29 PM
Post #30496 - In reply to #28775

Barry,

I have tried that and also uninstalled OT 2013 and reinstalled same issue continues.

Frank K
^ Top
Buffalo Bill

Veteran
100100252525
Posts: 276

Joined: 10/3/2006
Location: Stafford, VA

User Profile
 
Subject : RE: PR 2P and Port Sim
Posted : 1/9/2014 7:55 PM
Post #30544 - In reply to #30494

"The MSR hasn't been corrected yet."

is there a reason beyond the fact you guys are really busy? Curious because i rely on this stat extensively when evaluating strategies, etc


^ Top
Frank K

Veteran
100100252525
Posts: 296

Joined: 5/31/2010
Location: New York

User Profile
 
Subject : RE: PR 2P and Port Sim
Posted : 1/10/2014 5:35 AM
Post #30547 - In reply to #28775

Barry,

In OT 2013 Screen Shots does not work at all, also any profiles I create my chart patterns does not work at I have to click the Patterns Icon and close it then the patterns appear on my charts.

thanks
^ Top
Barry Cohen

Sage
50001001001001002525
Posts: 5462

Joined: 1/19/2004

User Profile
 
Subject : RE: PR 2P and Port Sim
Posted : 1/10/2014 9:52 AM
Post #30549 - In reply to #30547

Yes Bill, our developers are very busy & have deadlines to meet for different things. I haven't forgotten about this issue, we'll fix it.

Frank, I'm not sure why your screenshot tool doesn't work - I've seen others post about the same issue, but I've tried multiple installations & it seems to work fine. The patterns issue is fixed in OT2014.

^ Top
Frank K

Veteran
100100252525
Posts: 296

Joined: 5/31/2010
Location: New York

User Profile
 
Subject : RE: PR 2P and Port Sim
Posted : 1/10/2014 9:54 AM
Post #30550 - In reply to #30549

Barry,

My OT2013 it's not working for me
^ Top
Barry Cohen

Sage
50001001001001002525
Posts: 5462

Joined: 1/19/2004

User Profile
 
Subject : RE: PR 2P and Port Sim
Posted : 1/10/2014 10:05 AM
Post #30554 - In reply to #30550

Is there another issue you're having, Frank?
^ Top
Frank K

Veteran
100100252525
Posts: 296

Joined: 5/31/2010
Location: New York

User Profile
 
Subject : RE: PR 2P and Port Sim
Posted : 1/10/2014 10:43 AM
Post #30556 - In reply to #30554

Barry,

In OT 2013 Chart patterns are not being displayed and my SnapShot in OT 2013 not working it's beginning to get frustrating always issues with the software, this takes me away from trading full time.

thank You
^ Top
Jim Dean

Idol
2000500100100100252525
Posts: 2884

Joined: 9/21/2006
Location: L'ville, GA

User Profile
 
Subject : RE: PR 2P and Port Sim
Posted : 1/10/2014 11:02 AM
Post #30557 - In reply to #30556

If I may ...

I think that Frank's point is that by now, the basic functions of the OT2013 should already have been debugged. I suspect that Bill feels the same way.

Some folks prefer to wait on installing and using the newest release of OT, because (no surprise) it is usually a bit less stable than the final release of the prior year.

Customers usually expect bugs to be fixed in existing versions, prior to introducing new versions.

So ... Barry, could you please comment on whether and when these bugs in OT2013 final release will be fixed, for those who prefer to delay their use of OT14?

Thanks.
^ Top
Barry Cohen

Sage
50001001001001002525
Posts: 5462

Joined: 1/19/2004

User Profile
 
Subject : RE: PR 2P and Port Sim
Posted : 1/10/2014 11:08 AM
Post #30559 - In reply to #30556

I'm not sure why your screenshot tool doesn't work - I've seen others post about the same issue, but I've tried multiple installations & it seems to work fine. You might try contacting support or using another method to make snapshots. There's lots of different software that does this available, like Snagit, or there's the basic Windows PrintScreen.

Again, the patterns issue is fixed in OT2014. Typically, unless it's a very serious issue, bug fixes are only added to the latest version of the software.

^ Top
Vinay

Legend
500
Posts: 502

Joined: 12/9/2011
Location: Planet Earth

User Profile
 
Subject : RE: PR 2P and Port Sim
Posted : 1/10/2014 11:25 AM
Post #30560 - In reply to #30559

Originally written by Barry Cohen on 1/10/2014 10:08 PM

Again, the patterns issue is fixed in OT2014. Typically, unless it's a very serious issue, bug fixes are only added to the latest version of the software.


Barry many of the bugs reported by me long back still have not been fixed. I am not sure whether they meet Nirvana's "Very Serious" criteria or not:

Trade Calculator Bug:
http://www.omnitrader.com/currentclients/otforum/thread-view.asp?threadid=6540

Current Order Confirmations Problem:
http://www.omnitrader.com/currentclients/otforum/thread-view.asp?threadid=6566

Strategy Voting Question:
http://www.omnitrader.com/currentclients/otforum/thread-view.asp?threadid=6475

Edit Data Error with MetaStock EOD Data:
http://www.omnitrader.com/currentclients/otforum/thread-view.asp?threadid=6473


and several others. I will be happy even if they are fixed in OT2014 instead of OT2013, but I want these issues to be fixed.




[Edited by Vinay on 1/10/2014 11:29 AM]

^ Top
Barry Cohen

Sage
50001001001001002525
Posts: 5462

Joined: 1/19/2004

User Profile
 
Subject : RE: PR 2P and Port Sim
Posted : 1/10/2014 11:30 AM
Post #30561 - In reply to #30560

That's exactly why we aren't able to typically fix prior versions, cause we're already behind on bug fixes - like those Vinay & Bill posted about.
^ Top
Jim Dean

Idol
2000500100100100252525
Posts: 2884

Joined: 9/21/2006
Location: L'ville, GA

User Profile
 
Subject : RE: PR 2P and Port Sim
Posted : 1/10/2014 11:38 AM
Post #30562 - In reply to #30561

OK ... I guess that we will just have to be "noisier" about it while the version is still the current version, when something really matters to us.

I sympathize with the difficulty in assigning resources ... however my viewpoint is that fixing bugs that are bugs and not feature requests should always take priority over any new features. Otherwise, the product is never truly stable. It's a tough balancing act, I know.

The problem that Bill mentioned, for instance, apparently was introduced mid-year in 2013. That kind of thing ... the creation of new bug with a new release, would hopefully be fixed even after the calendar has changed to a new year.

Thanks for listening. It's an old song.
^ Top
Vinay

Legend
500
Posts: 502

Joined: 12/9/2011
Location: Planet Earth

User Profile
 
Subject : RE: PR 2P and Port Sim
Posted : 1/10/2014 11:43 AM
Post #30563 - In reply to #28775

Barry, I appreciate your candid admission that your are behind curve as far as bug fixes are concerned. Now let us forget what has happened (or not happened) in the past and get these bugs fixed in OT2014 (if not in OT2013) as soon as possible. PLEASE.




[Edited by Vinay on 1/10/2014 11:48 AM]

^ Top
Barry Cohen

Sage
50001001001001002525
Posts: 5462

Joined: 1/19/2004

User Profile
 
Subject : RE: PR 2P and Port Sim
Posted : 1/10/2014 11:50 AM
Post #30564 - In reply to #30562

my viewpoint is that fixing bugs that are bugs and not feature requests should always take priority over any new features.


I completely agree, but not everyone shares that viewpoint. If I had my way, we'd get a lot more bug fixes.
Jump to page : 1
Now viewing page 1 [25 messages per page]
back reply

Legend    Action      Notification  
Administrator
Forum Moderator
Registered User
Unregistered User
E-Mail this thread to a friend
Toggle e-mail notification


Nirvana Systems
For any problems or issues please contact our Webmaster at webmaster@nirvsys.com.