OmniTrader Forum OmniTrader Forum
forums calendars search
today this week
 
register logon control panel Forum Rules
You are currently browsing as a guest.
You should logon to access more features
A Self-Moderated Community - ALL MEMBERS, PLEASE READ!
Vote for Members who contribute the most to your trading, and help us moderate content within the Forums.


  Current location        Thread information  
OmniTrader Archives
OmniTrader 2014 Technical Support
API Settings and/or resolving IB connectivity
Last Activity 12/20/2019 1:51 AM
5 replies, 745 viewings

Jump to page : 1
Now viewing page 1 [25 messages per page]
 
back reply
Printer friendly version

^ Top
smo

New User

Posts: 3

Joined: 9/19/2007
Location: KS

User Profile
 
Subject : API Settings and/or resolving IB connectivity
Posted : 1/12/2014 2:57 PM
Post #30577

I am having trouble getting OT2014 EoD to connect to Interactive Brokers. I have set up my IB account and enabled OT2014 to use IB. I downloaded and followed the Integrated Brokerage manual for IB and configured the API settings accordingly. However, I still can't connect (I start TWS first as instructed). I will attempt to attach some screen shots.

Please offer any suggestions or key to unlock this puzzle. Thank you!!

Error Message on OT says:
"A connection to "IB" could not be established. Please ensure that IB TWS or Gateway is running. Also, ensure you have enabled API communication and your settings are correct."
Attached file : IB API.jpg (83KB - 112 downloads)
Attached file : ERROR MSG.jpg (49KB - 90 downloads)

^ Top
Barry Cohen

Sage
5000500100100
Posts: 5707

Joined: 1/19/2004

User Profile
 
Subject : RE: API Settings and/or resolving IB connectivity
Posted : 1/13/2014 9:44 AM
Post #30583 - In reply to #30577

What version of IB do you have installed? 939.3 is the latest supported version & can be downloaded from here. Other than that, just make sure TWS or IB Gateway is running when OT tries to connect to it.
^ Top
smo

New User

Posts: 3

Joined: 9/19/2007
Location: KS

User Profile
 
Subject : RE: API Settings and/or resolving IB connectivity
Posted : 1/13/2014 9:59 PM
Post #30591 - In reply to #30577

I am using TWS 939.3 version and have doubled checked my settings. The help desk said the error message is associated with Active X controls. I checked my API settings again and Active X is enabled.

I am still getting the message. Could it be associated with WebRoot the security shield/virus protection software? Also, TWS is running before I try to logon. Customer support offered to "remote" in but I wasn't available at my workstation. I'll have to try tomorrow unless someone has another suggestion. Thanks for your assistance!


^ Top
John W

Regular
2525
Posts: 63

Joined: 8/1/2011
Location: Sydney, NSW, Australia

User Profile
 
Subject : RE: API Settings and/or resolving IB connectivity
Posted : 12/11/2019 11:51 PM
Post #46517 - In reply to #30583

I've just setup OT2020 2B using the hyperlink in this thread. That installed IB Gateway 978 AND TWS 978.1g. I made the recommended changes to the IB configuration.

I can connect OT to either TWS or Gateway, and OT correctly shows Current Positions in the Focus List.

The issue is that if I place an order in OT or click on the broker icons such as $ or default then TWS or Gateway will pop up in front of OT.
There is no way to get account value or orders placed in OT broker, because any click into those fields results in TWS or Gateway popping up.

Do you have any suggestions?
^ Top
Barry Cohen

Sage
5000500100100
Posts: 5707

Joined: 1/19/2004

User Profile
 
Subject : RE: API Settings and/or resolving IB connectivity
Posted : 12/17/2019 9:40 AM
Post #46533 - In reply to #46517

Are you able to click a chevron in the chart? That should be all you need to access for order placing.
^ Top
John W

Regular
2525
Posts: 63

Joined: 8/1/2011
Location: Sydney, NSW, Australia

User Profile
 
Subject : RE: API Settings and/or resolving IB connectivity
Posted : 12/20/2019 1:51 AM
Post #46542 - In reply to #46533

Yes the chevrons work, thank you.

Jump to page : 1
Now viewing page 1 [25 messages per page]
back reply

Legend    Action      Notification  
Administrator
Forum Moderator
Registered User
Unregistered User
E-Mail this thread to a friend
Toggle e-mail notification


Nirvana Systems
For any problems or issues please contact our Webmaster at webmaster@nirvsys.com.