OmniTrader Professional Forum OmniTrader Professional Forum
forums calendars search
today this week
 
register logon control panel Forum Rules
You are currently browsing as a guest.
You should logon to access more features
A Self-Moderated Community - ALL MEMBERS, PLEASE READ!
Vote for Members who contribute the most to your trading, and help us moderate content within the Forums.


  Current location        Thread information  
OmniTrader Professional Forum
Integrated Brokerage
Interactive Brokers Trading Records in OT Pro
Last Activity 7/11/2018 1:40 PM
12 replies, 1324 viewings

Jump to page : 1
Now viewing page 1 [25 messages per page]
 
back reply
Printer friendly version

^ Top
TWT

Member

Posts: 9

Joined: 3/19/2014
Location: Houston

User Profile
 
Subject : Interactive Brokers Trading Records in OT Pro
Posted : 3/19/2014 10:01 PM
Post #22753

I cannot get portfolio information, trading records, etc. in OT Pro. I Must get all trading records directly from TWS, IB software. Is this problem isolated to me, or is this a problem for all IB users?

It is more than annoying not to be able to see active trading records directly using OT Pro, as designed. With fast moving mkts it is difficult to monitor several different software programs.

Have called support, but not received any answers, other than the portfolio portions of OT Pro do not work with IB.

Please help or advise.

Thank you in advance.
^ Top
Duxx

Elite
50010010010025
Posts: 825

Joined: 2/18/2009

User Profile
 
Subject : RE: Interactive Brokers Trading Records in OT Pro
Posted : 3/19/2014 10:13 PM
Post #22754 - In reply to #22753

Hi TWT

That's by design for IB. The system assumes that you always have TWS open and thus no need to have it in OT.

Hope it helps
^ Top
TWT

Member

Posts: 9

Joined: 3/19/2014
Location: Houston

User Profile
 
Subject : RE: Interactive Brokers Trading Records in OT Pro
Posted : 3/19/2014 10:47 PM
Post #22755 - In reply to #22753

Thank you so much for the info. Prior descriptions of OT and IB, provided by Nirvana, show integration of IB trade records into the portfolio data of OT. Perhaps updates or newer versions eliminated such??

While I like the size, speed and SS stock availability in IB, no integrated records does bother me.
^ Top
Jim Dean

Sage
2000100010025
Posts: 3147

Joined: 3/13/2006
Location: L'ville, GA

User Profile
 
Subject : RE: Interactive Brokers Trading Records in OT Pro
Posted : 3/20/2014 8:09 AM
Post #22757 - In reply to #22755

Hi, Tom

Are you saying that when you click View > Portfolio and select the IB account, you don't see any activity on any of the tabs?

I'm pretty sure that OT only keeps track of the trades initiated BY OT ... if you manually trade via TWS, I don't think it tracks those.

The interaction between OT and the brokerage is btw a very messy thing for N to program, and a pain to keep up with. So, somewhat limited functionality is probably a "protective" measure.

My guess is that with all the work they've done and will continue doing on the Trade Processor for OmniVest, eventually the Integrated Brokerage feature in OT will be enhanced.

Just think of OmniVest like the NASA program ... except, profitable!
^ Top
TWT

Member

Posts: 9

Joined: 3/19/2014
Location: Houston

User Profile
 
Subject : RE: Interactive Brokers Trading Records in OT Pro
Posted : 3/20/2014 9:34 PM
Post #22761 - In reply to #22753

Jim, Thank you so much for the response. I read all of your posts, and appreciate any time you might have.

When trading with OT Pro, using IB, with the TWS broker software running, or for that matter, IB Gateway, when I use RTX3 for trading, with trades completed, sent by OT to the IB broker for execution, the trades are properly executed by IB, but the historical list of trades, which are designed to be recorded and listed in the portfolio tab of OT, will not be shown. When I attempt to access the "Portfolio", properly referenced to the correct trade account in Account settings, virtually nothing shows. Notta. Nothing. When the Portfolio Icon on the Tool Bar in OT Pro is accessed, again, nothing. To get any listed records of trading completed by and through the OT Pro, you must go to the IB TWS software, and review trade records provided by the brokerage.

These trade records are NOT records of trades completed through direct placement in the IB software, which I have not completed. All of my 100 or so trades yesterday, all autotraded, completed by OT Pro, using OmniPilot, are not listed, or otherwise available for review, except by going to IB TWS, and reviewing the trades with their software.

Unless I am not configuring software correctly, this limitation is considerable for active trading.

Is anyone aware of a way to configure OT Pro, where so called "virtual" program generated trades triggered by OT Pro strategies in an active profile will show in the Portfolio section of OT Pro, as it to my understanding, is the way the software is designed?

In case I am not being clear, none of my trades were executed by me directly through the IB software; all were initiated through OT Pro.

My best regards,

Tom
^ Top
Jim Dean

Sage
2000100010025
Posts: 3147

Joined: 3/13/2006
Location: L'ville, GA

User Profile
 
Subject : RE: Interactive Brokers Trading Records in OT Pro
Posted : 3/20/2014 9:40 PM
Post #22762 - In reply to #22761

This sounds like something that Barry can help you with.

He will be able to sleuth-out the discombobulation and get it working all hunky-dory for you.

(hope you don't mind all that technical jargon)
^ Top
TWT

Member

Posts: 9

Joined: 3/19/2014
Location: Houston

User Profile
 
Subject : RE: Interactive Brokers Trading Records in OT Pro
Posted : 3/20/2014 9:56 PM
Post #22763 - In reply to #22753

Jim, thanks once again. I hope Barry can add some insight into the problem. I really like the speed of execution, and availability of most stocks for shorting, and brokerage security related to size, but lack of ability to directly review trades in OT Pro,using the Portfolio tab, while using IB brokerage for OT generated trades, is a real drawback for very active trading, making a mess of review of records, particularly in real time, and more so if trades are being placed every minute or two, or more frequently.

I also appreciate your following Einstein's advice on giving people explanations on complex issues: " Make explanations as simple as possible, but no simpler". If complexity is needed, so be it.

Tom
^ Top
Duxx

Elite
50010010010025
Posts: 825

Joined: 2/18/2009

User Profile
 
Subject : RE: Interactive Brokers Trading Records in OT Pro
Posted : 3/20/2014 10:40 PM
Post #22764 - In reply to #22763

Hi TWT

I had the same issue that you are having - because it was stated in the manual. But Barry explained to me that for IB they took that out.

I know Barry will explain more, but I know is not a bug.


^ Top
TWT

Member

Posts: 9

Joined: 3/19/2014
Location: Houston

User Profile
 
Subject : RE: Interactive Brokers Trading Records in OT Pro
Posted : 3/20/2014 11:03 PM
Post #22765 - In reply to #22753

Duxx,

Once again, I very much appreciate your advice. I suspect I will need to change brokers if I desire this functionality, which I suspect I will.

My best regards,

TWT


^ Top
Keith Parsons

Member
25
Posts: 40

Joined: 6/5/2012
Location: Durban, RSA

User Profile
 
Subject : RE: Interactive Brokers Trading Records in OT Pro
Posted : 3/21/2014 12:08 AM
Post #22766 - In reply to #22765

Hi Twt,
IB has a section titled "Delivery Settings for Activity Statements and Trade Reports" On this page you can set your notification preferences for Activity Statements and Daily Trade Reports. Don't know if this will meet your immediate report needs

I found I had to spend a fair amount of time listening to IB seminars. Still need to spend a little more time

My recent concern which I have noted in OT seminars / manuals is their (IB)limitation at times on shorts
(http://www.interactivebrokers.com/en/trading/ViewShortableStocks.php?cntry=usa&tag=United%20States&ib_entity=llc&ln=&asset).

To date I have not experienced shorting problems - but then my short orders have been rather small

Make sure TWS is now Version 939.3. This recent upgrade caught me "off guard" Thought I would just mention it.


^ Top
Keith Parsons

Member
25
Posts: 40

Joined: 6/5/2012
Location: Durban, RSA

User Profile
 
Subject : RE: Interactive Brokers Trading Records in OT Pro
Posted : 3/21/2014 12:20 AM
Post #22767 - In reply to #22766

Twt,
Meant to include this in my post above:

"to download daily IB activity statements in excel format, log into Account Management > Reports >Activity > Downloads > select Excel and click on downloads"

Good luck
^ Top
Barry Cohen

Icon
1000500100100100100
Posts: 1909

Joined: 1/1/1900

User Profile
 
Subject : RE: Interactive Brokers Trading Records in OT Pro
Posted : 3/21/2014 10:37 AM
Post #22776 - In reply to #22767

If OT/VT is connected to IB, the Portfolio within OT/VT is not used & attempts to open it does nothing. It has always been this way.
^ Top
TWT

Member

Posts: 9

Joined: 3/19/2014
Location: Houston

User Profile
 
Subject : RE: Interactive Brokers Trading Records in OT Pro
Posted : 3/21/2014 10:07 PM
Post #22782 - In reply to #22753

I would like to thank all for their assistance. I am getting up to speed, and hope in the near future to be able to return what assistance I can to others who may be learning the software.


Jump to page : 1
Now viewing page 1 [25 messages per page]
back reply

Legend    Action      Notification  
Administrator
Forum Moderator
Registered User
Unregistered User
E-Mail this thread to a friend
Toggle e-mail notification


Nirvana Systems
For any problems or issues please contact our Webmaster at webmaster@nirvsys.com.