OmniTrader Professional Forum OmniTrader Professional Forum
forums calendars search
today this week
 
register logon control panel Forum Rules
You are currently browsing as a guest.
You should logon to access more features
A Self-Moderated Community - ALL MEMBERS, PLEASE READ!
Vote for Members who contribute the most to your trading, and help us moderate content within the Forums.


  Current location        Thread information  
OmniTrader Professional Forum
Trade Plans In Strategies
"Test During Session" Stop Parameters
Last Activity 5/21/2018 12:01 PM
6 replies, 896 viewings

Jump to page : 1
Now viewing page 1 [25 messages per page]
 
back reply
Printer friendly version

^ Top
LSJ

Regular
252525
Posts: 83

Joined: 7/23/2012
Location: Citrus Springs, FL

User Profile
 
Subject : "Test During Session" Stop Parameters
Posted : 12/15/2017 8:44 PM
Post #29766

Can anyone point me to the explanation of "test during Session" as used in a Trade Plan condition.
I placed a trade on a daily chart in an RT profile and the trade filled and almost immediately was closed. Even though there was only a movement of a few cents on a $100 stock I wonder about the behaviour of this statement.


^ Top
Jim Dean

Sage
200010001002525
Posts: 3173

Joined: 3/13/2006
Location: L'ville, GA

User Profile
 
Subject : RE: "Test During Session" Stop Parameters
Posted : 12/15/2017 9:01 PM
Post #29767 - In reply to #29766

Please provide a snapshot of the trade plan showing all steps and conditions
^ Top
LSJ

Regular
252525
Posts: 83

Joined: 7/23/2012
Location: Citrus Springs, FL

User Profile
 
Subject : RE: "Test During Session" Stop Parameters
Posted : 12/16/2017 7:54 AM
Post #29768 - In reply to #29766

Hi Jim. Because of all the issues with displaying intra day data periods in the Xsuite EOD profile I went to an RT profile based on Barry's suggestion. What a difference. It is working very well with no hiccups. However, I wanted to be able to place a trade anytime rather than MOO. I edited the Xsuite trade plan and saved it as "Xsuite RT" and used it in all the trade plan blocks for the five Xsuite strategies plus the XLS 19 V2. I only changed the buy order from an MOO to a limit to have flexibility at the time of entry.
I only test on the daily time frame and there is no optimization. I have weekly, daily, 240m and 60m data periods.
Thanks for looking into this.
Attached file : loss stop.jpg (311KB - 80 downloads)
Attached file : profit stop.jpg (300KB - 74 downloads)
Attached file : Plan change.jpg (175KB - 79 downloads)

^ Top
Jim Dean

Sage
200010001002525
Posts: 3173

Joined: 3/13/2006
Location: L'ville, GA

User Profile
 
Subject : RE: "Test During Session" Stop Parameters
Posted : 12/16/2017 8:23 AM
Post #29769 - In reply to #29768

Hmm

Nothing in the snaps seems amiss.

I recently discovered (and Barry confirmed) a serious issue re using SM orders with virtual levels. He said they are too busy right now to fix it. Maybe the Limit orders (which I also could not get o work) are broken too.

So, the only thing that I know works reliably in TP's now are Mkt and MOO.

Sorry I couldn't be more help.

I really wish N would find time to fix the various order types. I've documented problems over and over again for years. We could all benefit tremendously from it if they did.



[Edited by Jim Dean on 12/16/2017 8:25 AM]

^ Top
LSJ

Regular
252525
Posts: 83

Joined: 7/23/2012
Location: Citrus Springs, FL

User Profile
 
Subject : RE: "Test During Session" Stop Parameters
Posted : 12/16/2017 8:49 AM
Post #29770 - In reply to #29766

Thanks for that. I guess that means I will need to manually place orders and the stops.
Hope N can get this ironed out.

^ Top
Jim Dean

Sage
200010001002525
Posts: 3173

Joined: 3/13/2006
Location: L'ville, GA

User Profile
 
Subject : RE: "Test During Session" Stop Parameters
Posted : 12/16/2017 9:08 AM
Post #29771 - In reply to #29770

All I can say is to experiment with different settings. Maybe try an earlier year of OT.
^ Top
LSJ

Regular
252525
Posts: 83

Joined: 7/23/2012
Location: Citrus Springs, FL

User Profile
 
Subject : RE: "Test During Session" Stop Parameters
Posted : 12/16/2017 5:55 PM
Post #29772 - In reply to #29766

Problem found. All of my trade plan settings are as shown previously but I went to place a trade to experiment and sell order incorporated right with the initial buy order.

Step removed and trading seems normal. Have no idea how the step got added.

[Edited by LSJ on 12/16/2017 6:10 PM]

Attached file : plan.jpg (297KB - 94 downloads)
Attached file : manager.jpg (307KB - 73 downloads)

Jump to page : 1
Now viewing page 1 [25 messages per page]
back reply

Legend    Action      Notification  
Administrator
Forum Moderator
Registered User
Unregistered User
E-Mail this thread to a friend
Toggle e-mail notification


Nirvana Systems
For any problems or issues please contact our Webmaster at webmaster@nirvsys.com.