OmniTrader Professional Forum OmniTrader Professional Forum
forums calendars search
today this week
 
register logon control panel Forum Rules
You are currently browsing as a guest.
You should logon to access more features
A Self-Moderated Community - ALL MEMBERS, PLEASE READ!
Vote for Members who contribute the most to your trading, and help us moderate content within the Forums.


  Current location        Thread information  
OmniTrader Professional Forum
Feature Requests
MTVision Selectable Time Frames
Last Activity 10/31/2019 11:13 AM
5 replies, 160 viewings

Jump to page : 1
Now viewing page 1 [25 messages per page]
 
back reply
Printer friendly version

^ Top
LSJ

Veteran
10025
Posts: 133

Joined: 7/23/2012
Location: Citrus Springs, FL

User Profile
 
Subject : MTVision Selectable Time Frames
Posted : 10/26/2019 7:48 PM
Post #30574

Now that we have MTA it is great but in some cases I use more than 3 time frames when including HA Daily and Daily.
I would like to be able to choose which time frames that are use in MTA display.

2020 and the new MTA is great but this would be a nice little tweak.
^ Top
Jim Dean

Sage
2000100010010025
Posts: 3242

Joined: 3/13/2006
Location: L'ville, GA

User Profile
 
Subject : RE: MTVision Selectable Time Frames
Posted : 10/26/2019 8:45 PM
Post #30575 - In reply to #30574

Have you tried simply defining the set of Data Periods that you want? I haven’t installed 2020 yet but I suspect that MTVision plots whatever barlengths that are defined at the time: 1,2,3,4,whatever.

[Edited by Jim Dean on 10/26/2019 8:46 PM]

^ Top
LSJ

Veteran
10025
Posts: 133

Joined: 7/23/2012
Location: Citrus Springs, FL

User Profile
 
Subject : RE: MTVision Selectable Time Frames
Posted : 10/27/2019 6:15 AM
Post #30576 - In reply to #30574

Hi Jim,
Thanks, the problem is I want my cake and to eat it too. I like to use the weekly for the relative high/low in the buy-low sell-high question. Then I look at the daily for the current trend. If I decide to take a trade I use the 60m to pick my points for entry, target and stop. There's three which is what I would want for MTVision but for reference I also want the option to view the HA daily and the 3 day, which I don't want in the MTVision. Would like to see a check box for which time frames to use in MTVision.
It's obvious that I am making discretionary trades but I use the systems, primarily the ARM6, now for prospecting but that is a whole other discussion.
^ Top
Jim Dean

Sage
2000100010010025
Posts: 3242

Joined: 3/13/2006
Location: L'ville, GA

User Profile
 
Subject : RE: MTVision Selectable Time Frames
Posted : 10/27/2019 6:28 AM
Post #30577 - In reply to #30576

Ah yes. That sounds like something a lot of people might want to do ... have several timeframes defined in DataPeriods, but only target some of them for MTVision use.

Barry ... this sound like a feature that's needed. I wonder if you could piggyback on the existing "Vote" checkbox for this ... that is, MTVision only processes timeframes that are voted. Would that mess up something else? Might be a good quickfix for now.

[Edited by Jim Dean on 10/27/2019 6:30 AM]

^ Top
LSJ

Veteran
10025
Posts: 133

Joined: 7/23/2012
Location: Citrus Springs, FL

User Profile
 
Subject : RE: MTVision Selectable Time Frames
Posted : 10/27/2019 8:54 AM
Post #30579 - In reply to #30574

Good idea, Jim. That would work.
Jump to page : 1
Now viewing page 1 [25 messages per page]
back reply

Legend    Action      Notification  
Administrator
Forum Moderator
Registered User
Unregistered User
E-Mail this thread to a friend
Toggle e-mail notification


Nirvana Systems
For any problems or issues please contact our Webmaster at webmaster@nirvsys.com.